söndag 6 mars 2016

Båtmässan 2016 - Nimbus 305


Nimbus 305 Coupé Utvecklingen av 30s och 31s. Tack vare att Nimbus höjt rufftaket på fördäck och slopat dörren in till midcabinen samtidigt som de lagt till takfönster i ”hallen” och trivselbelysning, upplevs hela båten både ljusare och rymligare än sina föregångare. Här finns fortfarande fyra fasta kojer och en rymlig toalett med dusch under däck samt en salong med dinett och pentry. Förarplatsen har en skjutdörr för enkel åtkomst till det
breda skarndäcket (sidewalk) och på akterdäck finns en hörnsoffa med plats för fyra. Istället för drevdrift och djup V-botten för höga farter har man här lyft över hela planlösningen till ett nytt halvplanande skrov, som ska vara bränslesnålt även i farter mellan 12 och 18 knop. Det kallas Slow Boating och ligger i tiden. Ett lättdrivet skrov ger möjlighet till mindre motor vilket i sin tur påverkar såväl förbrukning som prisnivå.
305 Coupé är väl utrustad redan i standardutförandet och kostar från 2,0mkr.
Lanseras i vår som öppen variant och heter då 305 Drophead, med ett elektriskt manövrerbart kapelltak över förarplatsen. Drophead presenterades endast som en modell, men ser väldigt fin ut på bilderna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar