söndag 6 mars 2016

Båtmässan 2016 - Askeladden C75, Nordkapp 605

Kortfattat från BÅTMÄSSAN 2016
Förra året försvann segelbåtarna från mässan som ett resultat av de höga kostnaderna. I år upplevs mässan bantad även på motorbåtar, framför allt i det större segmentet. Inom bilbranschen har bland annat Ford valt att inte medverka på flera mässor i år – är det här en ny trend?

Askeladden C75 Cruiser Norska Askeladden visar en båt som vid första anblick ser väldigt intressant och prisvärd ut; en DC med pentry och Wc i eget rum - en komplett semesterbåt för under 700 tusen? Snarare en dagbåt med övernattningsmöjlighet skapad av en designer med hybris. Kojen i förpiken rymmer en och en kvarts person såvida man inte använder iläggsskivan och då möblerar för dörren till toaletten – vilket i och för sig inte är någon större förlust då utrymmet är så trångt att det varken går att komma in eller ut därifrån. Skulle man lyckas knö sig ned på wc-stolen sitter man dock helt okej. På väg ut ur ruffen slår man huvudet i vindrutan även om mittsektionen är öppen. Positivt är att trappan till fördäck är lätt att använda och soffan på babordssidan rymlig. Durken är i en nivå ända ut till badbryggan, så det är lätt att röra sig vid förtöjningar och bad, på mässbåten var den tyvärr klädd med tråkigt plastig grå fejkteak. Som dagbåt är C75 värd att titta på.
Mässpris med Suzuki 150hk, 662.000kr




Nordkapp 605 Noblesse
Ännu en konstruktör som ritat en inredning utan att tänka på vilka mått som faktiskt behövs. Varför envisas med att försöka få in allt ombord man resultatet blir att man knappt kan röra sig?
605 Noblesse har en planlösning som fungerar så länge det är max 6 personer ombord och alla sitter still. Bordet i aktern blockerar effektivt både ytan framåt och åt sidorna, men är som väl är löstagbart. Smart kapellgarage men för smal passage i akterspegeln ut mot badbryggan/motorbrunnen. Under fördäck ett stort öppet stuv med madrass på durken som möjliggör enkel övernattning.
Pris från 378.000kr med 150hk Evinrude E-tec.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar